Турмуш-тиричиликти тейлөө жана буфеттерди иштетүү бөлүмү

 

Башкаруу  
Борбордун мүдүрү Муратбек Жолдошев
Байланыш  
Дареги   Жал кампусу, Социалдык тейлөө комплекси
Тел. 996 321 492793
Факс 996 312 541935
Ички телефону    1715, 1717
Электрондук дареги    Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Ашкана жана буфеттер

Университететтин студенттеринин жана кызматкерлеринин тамактануусун камсыздоо максатында студенттик шаарчанын аймагында жана башкы корпусунда жайгашкан ашканаларда тейлөө кызматы көрсөтүлөт. Муктаж студенттерге академиялык жана административдик кызматкерлердин ыктыярдуу көмөгү менен түзүлгөн фонддун эсебинен ысык тамак берилет.   

Тамак-аш тейлөө кызматы

Турмуш-тиричиликти тейлөө жана буфеттерди иштетүү бөлүмү университеттин студенттери менен кызматкерлеринин пайдалуу, туура жана гигиеналык талаптарга жооп берген шартта тамактануусун камсыздайт. Тамак даярдоо процесси Ч. Айтматов атындагы студенттик шаарчанын ичинде жайгашкан социалдык багыттагы объектилердин ашканасында жүргүзүлөт. Тамак-аш менен тейлөө бөлүмү студенттер менен кызматкерлердин түшкү жана кечки тамактануусун тейлейт. Университетте даярдалган ысык тамактардын бир айлык менюсу туура тамактанууну камсыз кылуу максатында студенттердин суроо-талаптары жана мезгилдин өзгөчөлүктөрү эске алынуу менен түзүлөт. Университеттин буфеттеринин кызматынан пайдаланган кишинин саны бир күндө 2000ден 3000ге чейин жетет. Буфеттерде студенттердин тез тамактануусун камсыздоо үчүн  саат 08:00дон 23:00го чейин суусундуктар менен бирге түрдүү азык-түлүктөр сатылат. Сатыкка коюлган тамак-аштардын ар биринен күнүгө  үлгүлөр алынып, 72 саат эрежелерге ылайык сакталып, текшерилип турат. Университеттин социалдык, спорттук жана маданий иш-чараларына катышкан студенттерге иш-чара учурунда эртеӊ мененки тамак, чай, кофе, түшкү жана кечки тамак, тез татым азыктары берилип турат. Кызматкерлер атайын форма: баш кийим, кол кап кийип тейлешет.  Университеттин тамак-аш инженерлери жана тамак-аш технологдору жыл мезгилине жараша талап кылынган калорияны эске алуу менен бир айлык ысык тамактын менюсун түзүшөт жана ал окуу жайыбыздын интернет-баракчасына жайгаштырылат.