2022-05-23


Кыргыз ашканасы боюнча маек (18-май, 2022-жыл)


Факультетибиздин Гастрономия жана кулинардык искусство кафедрасынын окутуучуларынын бири Сапаргүл Турдубекова 2022-жылдын 18-майында Түрк ашканасынын жумалыгынын алкагында Ататүрк университетинин туризм факультетинин студенттерине жана окутуучуларына Кыргыз ашканасы боюнча онлайн семинар өткөрдү. окуялар. Кыргыз ашканасынын негизги ингредиенттери, күнүмдүк жана ырым-жырым тамактарынын негизги түрлөрү, тамак жасоо ыкмалары, дасторкондогу жүрүм-турум, кыргыз элинин каада-салттары талкууланган семинарды өзгөчө Гастрономия тармагында билим алып жаткан студенттер жана факультеттин окутуучулары кызыгуу менен коштоду.

Факультетибиздин Гастрономия жана кулинардык искусство кафедрасы тарабынан «Тамак-аш жана суусундук өнөр жайынын кризистери жана келечеги» аттуу онлайн семинар уюштурулду. Кыргызстан менен Түркиядан келген көптөгөн студенттер, окутуучулар жана туризм тармагынын кызматкерлери кызыгуу менен коштолгон семинар болжол менен эки саатка созулду. Модератордук кылган Dr. Семинардын ачылыш сөзүн Гүлмира САМАТОВА жана Гастрономия жана кулинардык искусство бөлүмүнүн башчысы проф. Dr. Нурудин Кыдыралиев сөз сүйлөп, угуучуларга семинар тууралуу маалымат берди.