2024-11-21
Университетибиздин Туризм факультетинин Ресторан иши жана кулинрадык өнөр бөлүмүндө шоколад, анын касиеттери жана шоколад иштөөнүн татаалдыгы боюнча кызыктуу семинар өттү.
Иш-чарага тажрыйбалуу кондитер жана биздин факультеттин бүтүрүүчүсү, Мальтадагы Labranda Riviera отелинин -шеф-кондитери Нуркыз Бектурова чакырылды. Н.Бектурова студенттерге Темперированиялоонун техникасын үйрөттү: шоколадды керектүүтемпературага чейин ысытуу жана муздатуунун мааниси, техникасы менен бөлүштү. Студенттер шоколад менен капталган жемиштерден жана десерттерден өз жасалгаларын жасоого аракет кылышты.
Студенттер семинарга абдан таасирленип, шоколад менен иштөө кызыктуу гана эмес, чыдамдуулукту жана тактыкты талап кылаарын белгилешти. Көптөр алгач шоколадчы болууга аракет кылышкан жана кесипкөй десерттерди жасоодо жумшартуу көндүмдөрүнүн маанилүүлүгүн баалашкан.
Уюштуруучулар, Ресторан иши жана кулинардык өнөр бөлүмүнүн ага окутуучусу Надира Турганбаева жана семинардын коногу Нуркыз Бектурова бул иш-чара студенттерди жаңы кулинардык эксперименттерге шыктандырып, кондитердик көндүмдөрдү өздөштүрүүдөгү алгачкы кадам болот деген үмүтүн билдиришти.