Туризм факультетинин «Ресторан иши жана кулинардык өнөр» бөлүмүнүн № 108 тамак-аш лабораториясынын аянты 53,90 м² болуп 20 студентке ылайыкталган. Студенттердин тамак-аш өндүрүшү, массалык тамак-аш өндүрүшү, чыгыш жана батыш ашканасы сабактарында алган билим жана жөндөмдөрүн өркүндөтүү жана коомдук агартуу иштерин уюштуруу менен коомго кызмат кылуу үчүн колдонулат. Тамак-аш лабораториясы студенттерге “Ресторан иши жана кулинардык өнөр” тармагында кесиптик көндүмдөрдү берүү үчүн түзүлгөн. Практикалык окутуудан тышкары, тамак-аш даярдоонун ар кандай аспектилерин изилдөөгө мүмкүнчүлүк берет. Лаборатория ошондой эле гастрономиялык туризмди изилдөө менен алектенет, жаңы рецепттерди жана тамак жасоо ыкмаларын иштеп чыгат. Бул лаборатория келечектеги шеф-ашпозчулардын, ашпозчулардын жана гастрономиялык туризминин,ресторан иши жана кулинардык өнөр тармагындагы адистердин өнөр-чеберчилигин өнүктүрүүдө чоң роль ойнойт
109-лаборатория – Кондитердик азыктарды даярдоо технологиясы боюнча лабораториясынын аянты 25,43 м² болуп, 15 студентке ылайыкталган. Лаборатория студенттерди «Кондитердик өнөр», «Кондитердик өнөрдүн жана нан бышыруунун негиздери», «Шоколад» сабактары боюнча практикалык жактан үйрөтүүгө арналган. Ошондой эле, бул жай кондитердик жана нан бышыруу өнөрү боюнча практикалык сабактарды өткөрүү, шоколад жана кант менен кооздоо көндүмдөрүн өркүндөтүү, жаңы рецепттерди жана даярдоо технологияларын иштеп чыгуу үчүн колдонулат. Лаборатория ачык билим берүү иш-чараларын өткөрүү үчүн да колдонулат.
Туризм факультетинин «Ресторан иши жана кулинардык өнөр» бөлүмүнүн № 110 тамак-аш тейлөө лабораториясынын аянты 44,42 м² болуп 20 студентке ылайыкталган. Бул студенттердин Тейлөө Технологиясы I, Тейлөө Ыкмалары II жана Тамак-аш стилистикасы жана Фотография, Сомелье кызматы сабактарында алган билимдерин жана көндүмдөрүн өркүндөтүү жана коомдук агартуу иштерин уюштуруу менен коомго кызмат кылуу үчүн колдонулат. Тамак-аш тейлөө лабораториясы студенттерге ресторан индустриясында ийгиликтүү мансап үчүн зарыл болгон кесиптик көндүмдөрдү өнүктүрүүгө жардам берет. Бул лаборатория ресторан тармагында иштөөгө жана кардарларды тейлөөнүн жогорку деңгээлин камсыз кылууга даяр болгон компетенттүү адистерди өнүктүрүүгө салым кошот.
Туризм факультетинин «Ресторан иши жана кулинардык өнөр» бөлүмүнүн № 111 Бар лабораториясынын аянты 35,75 м² болуп 20 студентке ылайыкталган. Бул студенттердин Бар жана Миксология жана Суусундуктардын технологиясы сабактарында алган билимдерин жана көндүмдөрүн өркүндөтүү жана коомго кызмат кылуу максатында уюштурулган коомдук билим берүү иш-чараларында колдонулат. Бар лабораториясы студенттерди ар кандай суусундуктарды, анын ичинде коктейлдерди, кофе, чай жана башка алкоголдук жана алкоголсуз суусундуктарды даярдоого үйрөтүү үчүн арналган. Бар лабораториясы студенттердин кесиптик көндүмдөрүн өнүктүрүүгө, аларды ресторандарга, барларга жана жайгаштырууга даярдоого көмөктөшөт. Бар лабораториясы окуу процессинин маанилүү компоненти болуп саналат жана студенттерге гастрономия жана туризм индустриясында ийгиликтүү карьера жасоо үчүн зарыл болгон көндүмдөрдү алууга жардам берет.