2025-11-28
Ресторан иши жана кулинардык өнөр бөлүмүнүн студенттери практикалык сабактардын алкагында, борбордун алдыңкы премиум класстагы мекемелеринин бири катары таанылган, заманбап континенттик жана жергиликтүү гастрономиянын үлгүсүн көрсөткөн ZERNO ресторанына окуу саякатын жасашты.
Бул экскурсия келечектеги кулинардык искусство жана ресторан менеджменти адистерине 100% табигый ингредиенттерди, экологиялык тазалыкты жана мезгилдүүлүктү башкы орунга койгон ишкананын иши менен таанышууга өзгөчө мүмкүнчүлүк берди.
Өзүнө ресторан, кофекана жана жеке сыр жасоочу жайы, нан бышыруучу меши жана ыштоочу жайы бар дүкөндү камтыган ZERNO, студенттерге ресторан бизнесине болгон комплекстүү мамилени көрсөттү:
Концепция жана Бренд: Студенттер ZERNOнун "фермадан дасторконго" идеясына жана жогорку сапаттагы жергиликтүү продуктуларды колдонууга негизделген күчтүү брендди кантип түзгөнүн изилдешди.
Премиум Класстагы Ашкананы Уюштуруу: Ашкананын иши, гигиенанын жана катаал сапат стандарттарынын сакталышы, ошондой эле Испаниянын Josper мештерин кошкондогу заманбап жабдууларды колдонуу маселелерине өзгөчө көңүл бурулду.
Тейлөө Өнөрү: Келечектеги рестораторлор конокторго көңүл буруу, жекече мамиле кылуу жана менюну мыкты билүү негизги элементтер болгон премиум класстагы кардарларды тейлөө стандарттарын байкашты.
Иш сапардын жүрүшүндө студенттер өзгөчө тамактарды жаратуу жана жогорку класстагы мекемени башкаруу тажрыйбалары менен бөлүшкөн менеджерлер жана башкы ашпозчулар менен баарлашууга мүмкүнчүлүк алышты. Мезгилдүү тамактарды менюга киргизүү, туруктуу өнүгүү жана жогорку деңгээлдеги тейлөөнү сактоо маселелери талкууланды, бул гастрономия жана мейманкана ишин окуп жаткан студенттер үчүн өзгөчө баалуу.
Мындай практикалык сабактар студенттердин кесиптик көндүмдөрүн калыптандыруу жана дүйнө таанымын кеңейтүү, аларды тармактын мыкты ишканаларында иштөөгө даярдоо үчүн өтө чоң мааниге ээ.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)